Elnökségi közlemény - koronavírus

Kedves Testvéreink!
 
A kialakult járványügyi helyzetben gyülekezetünk tagjainak védelmében vezetőségünk néhány óvintézkedés indokoltnak tart bevezetni. Ezek az alábbiak:
 
1) A templomtérben tartjuk istentiszteleti alkalmainkat. Gyermek istentiszteletet a gyülekezeti teremben. Kérjük, hogy minden második padsorban üljünk. Lehetőleg távolabb egymástól. Az elkövetkező hetekben lehetőség szerint ugyan azon a helyen üljünk. A gyülekezeti énekeskönyveket kint hagyjuk a padokban, nem szedjük össze. Aki teheti, hordja magával otthoni énekeskönyvét.
2) Forgalmasabb bejárati ajtókat, kaput, hivatalt az istentisztelet ideje alatt nyitva hagyjuk annak érdekében, hogy minél kevesebben fogják meg a kilincseket. Az ajtók és ablakok nyitása zárása, helységek szellőztetése a lelkész feladata, kérjük, lehetőleg más ne nyúljon az ablakokhoz, ajtókhoz!
3) Más gyülekezetbe lehetőség szerint ne menjünk! Innen oda ne vigyünk, és onnan ide ne hozzunk esetlegesen fertőzést!
4) Betegek, vagy néhány napja gyógyultak semmilyen fennálló (akár enyhébb) panasz esetén se látogassák gyülekezetünk alkalmait!
5) 65 év felettiek, krónikus betegek vegyék fontolóra az alkalmainkról való távolmaradásukat! Kövessék YouTube csatornánkról istentiszteleteinket!
6) Bibliaórák helyett szerdán 18 h-kor tartunk hétközi istentiszteletet a templomban.
7) Konfirmandusok ideiglenesen valamelyik istentiszteletünkön (szerda esti/vasárnap délelőtti), legalább heti egyszer vegyenek részt!
8) Babamama kört nem tartunk.
9) Tervezett előadásokat felvételről is követhetjük, azokat egyelőre el nem halasztjuk!
10) A pénztár a szokott rendben üzemel, de akik megtehetik, kérjük, utalással rendezzék befizetéseiket! Közleményben nevet, befizetés jogcímét (egyházfenntartói, adomány stb.) érdemes feltüntetni.
 
Kövessük figyelemmel a híradásokat, vegyük komolyan a járványügyi helyzetet!
 
Mindezek figyelembe vételével bátorítunk mindenkit istentiszteleteinken való részvételre,
gyülekezetünk terheinek közös vállalására, hitünk megőrzésére. Imádkozzunk vezetőinkért,
népünkért, különösen a krónikus betegekért és idősekért!
 
Virág Balázs lelkipásztor sk.
Almási-Sass Kálmán gondnok sk.
 
Budapest, 2020. márc. 12.
CsatolmányMéret
Koronavírus elnökségi közlemény.pdf195.94 KB